Reizen

Geoparken erkend door UNESCO om te bezoeken

1. Cabo de Gata-Níjar: versteende vulkanen aan de Middellandse Zee met grillige vormen en een groot divers kleurrijk mineraal samen met de goudwinning van Rodalquilar.

2. De afwezigheid van lichtvervuiling brengt het universum (bijna) binnen bereik van de Conca de Tremp-Montsec (Lérida), de plaats waar de laatste dinosauriërs ronddwaalden.

3. De Sobrarbe (Huesca) verklaart het geologische proces dat de Pyreneeën heeft doen oprijzen. Naast oude festivals zoals het Vuurfestival in de Chistau-vallei, kun je de imposante Monte Perdido, het hoogste kalksteenmassief van Europa, en een rijk erfgoed van rotstekeningen bewonderen.

4. El Hierro is een plek om het spectaculaire en de evolutie van een opwindend actief vulkanisch landschap te zien.

5. Prachtig overzicht van de Iberische bergen in Molina-Alto Tajo (Guadalajara), een gebied met geschiedenis en diverse landschappen van meer dan 4.000 vierkante kilometer.

6. De open pit mining van El Cerro del Hierro heeft een van de meest unieke landschappen in de Sierra Norte de Sevilla achtergelaten.

7. Las Loras (Palencia, Burgos) zien eruit als hoge stenen forten, maar ze zijn puur natuur over duizelingwekkende rivierkloven zoals die van de Ebro en de Rudrón.

8. In het hart van Córdoba zijn de Sierras Subbéticas een ondergronds waterreservaat en een paradijs van mariene fossielen omgeven door mediterrane bossen en olijfboomgaarden.

9. Plaats om de uitbarsting te begrijpen die Timanfaya is ontstaan in Lanzarote en de Chinijo-archipel, een van de grootste historische vulkaanuitbarstingen ter wereld.

10. In Villuercas-Ibores-Jara (Cáceres) creëren de uitgelijnde bergketens en valleien een uitzonderlijk landschap waar de aardse geschiedenis 580 miljoen jaar kan worden gevolgd.

5,061 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like