Reizen

Zes ongelooflijke turquoise meren van de Canadese Rockies

Canada heeft een veelvoud aan natuurlijke wonderen. De meren van de Canadese Rockies zijn slechts een goed voorbeeld van landschappen met een wilde en spannende schoonheid.

Naast meren biedt dit bergachtige gebied van Canada, gelegen tussen de staten British Columbia en Alberta, ook imposante bossen, enorme verticale en scherpe toppen, beren, watervallen en eindeloze natuurlijke edelstenen voor liefhebbers van avontuurlijke reizen.

Canada is een van die landen met hoeken waar de reiziger oog in oog kan komen te staan met die magie. Het is natuurlijk niet de enige. En dat is het nog steeds. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het gevoel dat je krijgt na het zien van de gigantische landschappen van de Canadese Rockies. De overvloedige natuur en de oneindige bossen die aan de horizon verloren zijn gegaan, zijn slechts enkele ingrediënten van die onvermijdelijke betovering. Maar als er iets is dat opvalt in deze hele scène van de Canadese Roscosas, dan zijn het wel de meren.

Moraine Lake

In Banff National Park ligt Moraine Lake, een van de juwelen van de Canadese Rockies. Het panoramische van deze plek is dramatisch. Een ketting van scherpe, verticale pieken die als speren meer dan 3.000 meter de lucht in stijgen. Het spectaculaire, levendige en intens blauwe water is te danken aan de kleine rotsdeeltjes in het meer als gevolg van de erosie van de gletsjers en de weerkaatsing van zonlicht erop. De combinatie van dit magische natuurspel schildert een van de meest ongelooflijke ansichtkaarten in Canada. Vooral bij helder weer en op het water van het Moraine-meer wordt de omgekeerde weerspiegeling van de bergketen eromheen getekend. De beste tijd om het te bezoeken is in juni, wanneer het smelten van de gletsjer zijn maximum bereikt.

Louise Lake

Heel dicht bij Moraine Lake (slechts ongeveer tien minuten rijden) is nog een van de meest spectaculaire meren in de Canadese Rockies: Lake Louise. Dit turkoois gekleurde gletsjermeer ligt in het hart van Banff National Park. Gelegen in een spectaculaire omgeving, met de Victoria-gletsjer op de achtergrond en imposante bergen als escort, zijn er tal van activiteiten om van deze plek te genieten: van een ontspannen wandeling naar de oever van het meer, het kanoën in de wateren of genieten wandelpaden in de zomer, tot paardensleetochten in de winter.

Bow Lake

Verder naar het noorden, naar Moraine en Louise Lake, en al op weg naar Jasper National Park, net op de linkeroever van de Icefields Parkway, ligt Bow Lake. Het is een van de grootste meren van Banff National Park. Het landschap van deze plek is wederom indrukwekkend. Als dit meer echter ergens voor opvalt, is het voor het perfecte spiegeleffect van zijn wateren op mooie dagen. De weerspiegeling van Mount Crowfoot in Bow Lake is misschien wel een van de meest populaire snapshots van deze plek.

5,836 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like