Tech

Comfortabele uitrusting: zo werkt de persoonlijke airconditioning van Fujitsu die het bloed koelt

Met warmere zomers worden buitenwerkers in deze tijd van het jaar blootgesteld aan een zonnesteek op het noordelijk halfrond. Om deze reden ontwikkelden bedrijven zoals Sony een draagbaar airconditioningsysteem zoals de Reon Pocket, en nu is het de beurt aan een ander Japans bedrijf met Comfortable Gear, een merkwaardige ketting van Fujitsu die voorstelt het bloed te koelen, in tegenstelling tot het actieve ventilatiesysteem. van Sony.

Fujitsu’s comfortabele uitrusting is een kleine kraag van 170 gram die om de nek past om het gebied waar de halsslagader zich bevindt te koelen. Op deze manier probeert het Fujitsu-systeem de toename van de lichaamstemperatuur te onderdrukken door de belangrijkste bloedsomloop te koelen.

Op deze manier koelt het Fujitsu-team drie sectoren van de nek af en gebruikt het een ander systeem dan het Sony Reon Pocket-model, dat zich aan de achterkant onder de nek bevindt. Onder deze modaliteit gebruikt Comfort Gear de hoofdslagader van het lichaam, zodat het gekoelde bloed op een niet-opdringerige manier dient als een natuurlijke koelvloeistof van het menselijk lichaam.

Naast het bieden van een persoonlijk aangenaam klimaat, werkt Comfort Gear als een bewakingsinstrument voor vitale functies voor bewakers, plattelands- of bouwvakkers, omdat het de locatie, omgevingsomstandigheden en verschillende biologische waarden van de gebruiker in realtime.

Fujitsu verzekert dat het gebruik van Comfortable Gear mensen in staat stelt om probleemloos te werken in warme omgevingen, zelfs als de temperatuur hoger is dan 35 graden. Zelfs zonder een releasedatum of prijs wordt het apparaat vergezeld van een heatsink en batterij, die 840 gram extra toevoegen aan het gewicht van 170 gram van de ketting.

11,494 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like