Tech

Zijn eigen fans: Japan gebruikt robots om een honkbalteam aan te moedigen

Het coronavirus staat niet toe dat mensen naar sportshows over de hele wereld gaan, ook niet naar landen als Japan, waar het honkbalteam Fukuoka SoftBank Hawks robots zal gebruiken om wedstrijden zonder toeschouwers te animeren.

Dit is aangekondigd door SoftBank Robotics, sponsor van het Japanse honkbalteam en ontwikkelaar van de Pepper-robot, een van degenen die samen met het viervoeterige Spot Spot van het Amerikaanse Boston Dynamics zullen deelnemen.

Op deze manier zullen de robots Spot en Pepper in de 16 wedstrijden die het team de rest van juli thuis speelt, samenwerken om een dans uit te voeren die zal plaatsvinden tijdens de pauze van de wedstrijden.

Pepper zal ondertussen worden gebruikt om het gebrek aan toeschouwers op te vullen, en een groep robots zal elke keer dat een lokale speler toeslaat de golf maken.

De rol van Pepper-robot als toeschouwer omvat ook het nemen van een speciale houding van enthousiasme elke keer dat het thuisteam erin slaagt een homerun en gebaarvreugde te scoren aan het einde van het vijfde honk.

13,130 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like