Wonen

Oude stukken

Het weelderige oosten

Deze suggestieve referentie heeft het huis Pierre Frey begeleid bij het creëren van Reveries Orientales, een nieuwe collectie stoffen, vloerkleden en behang. Als in een prachtige bazaar worden we verleid door verfijnde ikats en paisleys, Byzantijnse arabesken, Ottomaanse bloemen …, opnieuw geïnterpreteerd uit oude tekeningen.

Het oog van de architect

Zo definieert Coordonné zijn lijn van Random Archist-wallpapers, die een eerbetoon zijn aan het artistieke werk van belangrijke architecten. Van de landschapslijn van Coderch en Lina Bo Bardi tot de textuurcollages van Foster en Corberó, de picturale benadering van Le Corbusier of Gehry, of de coloristische structuren van Bofill. Op de afbeelding het Rubik-model, geïnspireerd op het werk van Piet Blom en zijn Kubuswoningen in Rotterdam

De vergaderruimte

Bent u op zoek naar een intieme en besloten plek om een feestje te vieren of een werkvergadering te houden? In de wijk Las Salesas in Madrid heb je The Conclave, ingericht door Ana Grávalos met antiek, designstukken, een uitgeruste keuken en een open haard.

De dichtstbijzijnde kunst

Zo dichtbij en toegankelijk als het betreden van de Helarea-website, een platform voor de verkoop van werken van opkomende schilders, nog steeds zonder tentoonstellingscarrière op de markt maar met veel talent. Onder haar catalogus van kunstenaars is Anita Suárez de Lezo, de auteur van deze acryl op houten wandsculptuur.

Keramiek

Keramiek lijkt het, glas is. Mirenchu Beascoechea arriveerde bij de unieke afwerking van zijn Cendra-collectie en profiteerde van een kookfout om nieuwe paden te verkennen. “Een nieuw concept waarvan het kleurengamma is teruggebracht tot oker, donkerrood en bruin”, legt deze Mallorcaanse ontwerper uit die exclusieve stukken voor chef-koks en een beperkte reeks objecten en gerechten maakt.

14,393 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like