Wonen

Tips van professionals om te versieren

verlichting

Als natuurlijk licht erg belangrijk is, loopt kunstlicht ook niet ver achter. Plan de lichtpunten om verschillende sferen te creëren, afhankelijk van de behoeften van elk moment. Plaats altijd een algemene plafondlamp en andere steunlampen op de tafels voor meer intieme verlichting. Een enhancer kan ook sterk worden aanbevolen.

Het kleurenpalet

Een van de beste tools om een interieur samenhang te geven. Kies tussen 3 of 5 kleuren en zorg ervoor dat je ze op een evenwichtige manier door de hele kamer gebruikt. De resultaten zullen je verrassen.

De texturen

Zodra we kleurconsistentie hebben in een interieur, hebben we een verscheidenheid aan texturen nodig om te voorkomen dat we in eentonigheid en verveling vervallen. Selecteer stukken hout, natuurlijke vezels, stenen, met glanzende, ruwe, gladde, metalen afwerkingen, gezellig textiel … Planten mogen ook niet ontbreken.

Harmonie

De grens tussen een zielloos interieur en de ‘antiekwinkel’-look is prima. Vind de balans tussen volle en lege ruimtes. Als je bijvoorbeeld een sculpturale lamp of behang met persoonlijkheid wilt plaatsen, plaats dan geen andere stukken die vechten voor bekendheid en overweldigend worden.

Persoonlijke problemen

Een huis (en ook een bedrijfspand of een restaurant) is interessanter als het wordt gezien als levend en lijkt niet op een meubelcatalogus. Vergeet niet om kunstwerken te plaatsen waar je een passie voor hebt, familie- en reisherinneringen en foto’s die je gelukkig maken en uitdrukken wie er in deze ruimte woont.

3,427 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like